Hættetrøjens oprindelse

Hættetrøjen eller hoodien, som den også kaldes, er slet ikke et nyere fænomen. Dets oprindelse rækker helt tilbage til 1930’erne, hvor den blev opfundet, for at holde et firmas lagerarbejdere varme om vinteren. Firmaet Knickerbocker Knitting Company i New York stod for denne opfindelse. Men der går også historier om at hættetrøjens oprindelse går 3000 år tilbage. Det vil give mening, men det vides ikke med sikkerhed.

Derefter fik den sin storhedstid i 1980’erne af hiphopperne. Den dag i dag er den stadig en fast del af moden inden for hiphop- og rapmiljøet.

Inden det blev den ofte brugt af sportsfolk i hold for at vise deres tilhørsforhold. Ofte var der logo på og du kan stadig få en ID Hættetrøje med logo eller eget print.

Idag bruges hættetrøjen af stort set alle. Og til alle formål. Ofte som hverdagstøj til teenagere, men også til voksne. Eller som afslappende fritidstøj eller til sport. Hoodies ser man overalt. De er stadig meget moderne.

Hvad kendetegner en rigtig hoodie?

Der er flere kendetegn ved en hættetrøje. Men grundlæggende er hættetrøjen en langærmet sweatshirt med en hætte i nakken.

Ofte er der en større lomme forrest på maven. Den er gennemgående fra begge sider, så man kan bedre beskrive lommen som en muffe. Lommen er designet til at putte hænderne ind i. Altså ligesom en muffe.

Der er snore i hoodiens hætteåbning, så du kan justere hætten efter behov.

De fås i alle farver og kan nemt anvendes til næsten alle slags bukser.

Så hoodien er meget sandsynligt kommet for at blive.

Write A Comment